Sunday, December 12, 2010

how to...organza flower - hogyan készül...organza virág

i will show you how to make the organza flower here.

itt megmutatom hogyan készül az organza virág.

what you need to know: organza is a type of fabric, so you can find it at a fabric shop or at a creative hobby shop. it's somewhat hard to work with it, but i like it very much, cos it looks good. if you don't want to use organza, you can use other materials as well like polyester, satin, or what is similar in looks, curtain fabric. the organza flower is a simple decoration to make, and can be used on many things, like a brosh or for a bag. i used them to, well you will see.
what you need to do is to determine how big petals you want to make for the flower. i used 7 cm diameter circles. you will need 5 petals, and one bead or button for the center of the flower.

amit tudnotok kell: az organza egyfajta anyag, tehát méteráru boltokban vagy kreatív hobby boltokban is kapható. kicsit nehéz az organzával dolgozni, de én szeretem mert jól néz ki. ha nem akartok organzát használni, használhattok poliésztert, szatént, vagy ami nagyon hasonlít rá, függöny anyagot. az organza virág egy egyszerűen elkészíthető dekorációs kellék, és sok mindennél felhasználható, pl. bross, vagy táska dísz is lehet. én arra használtam, nos, majd látjátok.
amit tennetek kell az hogy eldöntjétek mekkora is legyen a virág szirma. én 7 cm átmérőjű köröket használtam. 5 sziromra lesz szükség, és egy nagyobb gyöngyre vagy gombra ami a közepére kerül majd.



now that you have the circles, lets get started.
most hogy megvannak a körök, kezdjük is el.


first fold it in half.
először hajtsuk félbe.


fold it in half again, so you get a quarter of a circle.
ismét hajtuk félbe, így egy kör negyedét kapjuk.


now you can start sewing it at the open end. simple stiching.
most elkezdhetjük varrni a nyitott oldalát. egyszerű fel és le öltések.




now do the same with the other 4 circles.
most ugyanezt kell tenni a többi 4 körrel.


just make a knot with the 2 ends of the thread. if you like you can sew them a bit together after that, but make note, not to tie it too tight, or too loose.
csak össze kell kötni a cérna 2 végét. ezután össze is varrhatjuk ott ahol megkötöttük, de vigyázat, ne legyen túl szoros, vagy túl laza a csomó.


take the bead or button and sew it from one side in the middle. cut the thread and there you have a flower ready.
vegyünk egy gyöngyöt, vagy gombot, és az egyik oldalról varrjuk középe elhelyezve. csak elvágjuk a felesleges cérnát és kész is a virág.

No comments:

Post a Comment